onsdag 3 augusti 2011

KARNEVALTUTTAR, SUCCÉ & PROTEST.

Söndagen den 8:e maj exploderade Utopikarnevalen i Stockholm, på dess gator, i en mix av rytmiska trumslag, brinnande engagemang & glada danssteg av karnevaldeltagare med banderoller & stora leenden. Tuttrevolution var där. I lila hade jag under morgonen målat ett A3-plakat där det stod 'SLUTA KONTROLLERA KVINNORS KLÄDSEL!' & 'TUTTREVOLUTION'. Jag var den första att strippa överdelen. Knäppte upp dom skirt ljusa knapparna till min country-rutiga blus & fick därefter sällskap av Leos bara bröstvårtor. I tåget råkade jag på en kvinna med det underbart trolska namnet Fiona. Hon hakade snabbt på & drog av sig sitt linne för att topless bajka vidare med sin fikacykel.

Då Jango & Hjalmar dök upp anslöt även dom med droppade plagg. Jag & Jango dansade runt med ramsa & uppvigling för andra att följa vårat exempel med fria bröst. Både kvinnor & män tog mod till sig & valde att ströva tåget fram barbröstade, många stämplade med tusch & texten 'Tuttrevolution' eller bloggreklamen 'Tuttrevolution.blogspot.com'. Gensvaret var positivt & genomslagskraften god.  Nu efteråt, då karnevalen är tack & god natt för i år, går det att finna ord om oss på många sidor där Utopikarnevalen 2011 diskuteras. Vi märktes!

Negativa små grå moln fanns också på plats, trots att himlen var klarblå. I trottoarpubliken ropade en kvinna; "Klä på er!" med en blängande blick mot mig & Jango, men med bröstvårteblottande Hjalmar exkluderad uppläxningen. Det var synd för kvinnan att jag & mina tösakamrater inte tog till oss av upprördheten, ty vi visste redan vår plats, & den var inte i tvångstoppens tygklor utan till frihetens favör med behagen i det tillstånd vi behagade - med eller utan topp. Hur beslutade vi. Just nu var det karneval & stekhet vår; givetvis valde vi idag utan!

Han bar vit t-tröja & blåjeans, tonårsgrabben som gick med i tåget & frågade ut oss. Varför gick vi topless? "Av samma anledning som han gör det", jag nickade mot min vän Hjalmar. "Det är varmt." Men, såg vi inte att folk.. såg?! Givetvis såg vi det, & givetvis var det också av irrelevans bortsett från det + det innebar att budskapsskylt & bröst nådde ögon av möjlig lust att strida med oss. Annars, vad gällde tittandet; det var tusanimej karneval! Svassar man i tåget syns man, med eller utan blivande mjölkbägare för beskådan. Vem trippar runt i ett karnevaltåg med en skräck för att bli sedd? Jag blev paff av hans fråga. Hade han kommit fel?

Det låg heller ingen fara i om någon pojk skulle finna kåtma & dra en hetsk hemmarunk till karnevaltuttarna. Totalt oskyldigt & ingenting som skulle drabba någon annat än möjligtvis den som fann hans sädesfläck i strumpan. Jag förstår att en kvinnas bröst ses som sexuella, & det är heller ingenting som jag önskar förändra (som tidigare nämnt: DU FÅR GÄRNA GOOGLA "BIG JUICY TITS" & BLI KÅT..) men det ska inte vara hela deras berättigade existens & av vad deras 'liv' styrs. Så är fallet i dagsläget, & det är därför det blir en sådan grej av det hela; porr på gatan! Måste titta! Måste fotografera! Måste peka! Måste kommentera! Måste runka! Måste tycka att det är superkonstigt!

Dessa reaktioner måste vi damer som väljer att vara kvasipionjärer för saken finna oss i. Det bör inte fungera så, men världen är inte en utopi som sig bör - världen är bara världen & i den kommer vi att bespottas, sexualiseras & frågeförminskas - vilket jag kan ta. Det är inte OK, men det är ofrånkomligt & nödvändigt att möta skiten. Skiten är protester. Protester undviks bara på ett sätt; gör ingenting. Men i ett ingenting står världen still. Jag vill se positiv rörelse framåt, & framåt väcker protester. Dessa är en indikation på att vi rör oss.

Tuttrevolution handlar inte primärt om att gråta ut över höjda motröster & sliskiga blickar, utan mot det antielement som inte ska eller behöver vara ett nödvändigt ont; att en kvinna utan topp är kriminell i den stund någon finner henne förargelseväckande. Runken, blickarna & förlöjligandet är en sak - kriminaliserandet en annan. Där har en klar gräns passerats, för då handlar det ej längre om människors normala & naturligt negativa beteenden, utan om ett lands kränkning av halva sin befolknings rättigheter att gå klädda på lika villkor & själva bestämma om dom vill att tuttarna till 100% ska vara till för sex eller ej. Det är mina kroppdelar vi talar om - inte pornografi. Bara delar av mig.
/Marielle.

HAR DU OCKSÅ EN TEXT DU ÖNSKAR SPRIDA? SKICKA IN DEN TILL TUTTREVOLUTION@LIVE.SE

2 kommentarer:

General Alfa sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bara_Br%C3%B6st
Vet inte ens om organisationen finns längre, bloggadressen funkade inte i alla fall.

TUTTREVOLUTION sa...

Jag har känt till Bara Bröst sedan dom var aktiva, sedan verkar dom ha somnat av.. som du säger fungerar inte bloggadressen & det hörs ingenting nuförtiden, dessvärre :/ Hoppas på att dom kan vakna till liv igen så att vi kan samarbeta.

/Marielle