fredag 23 september 2011

FRANKRIKES NIQAB-FÖRBUD.

I våras uppstod trubbel på Blogspot vilket resulterade i försvunna kommentarer på Tuttrevolutions sida. I en av borta med vinden-kommentarerna ställdes frågan vad vi anser om Frankrikes slöjförbud. En mycket intressant fråga som jag gladeligen (hur glad jag nu är över att frågan kan existera?) svarar på. Jag kan enbart tala för mig, men som skapare av Tuttrevolution vill jag mena att Tuttrevolutions idé är att slöjförbudet är åt fanders totalt & jag hoppas med all styrka att merparten av medlemmarna är med mig vad gäller det.

Tuttrevolution handlar inte om nakenhet & tillåtelsen att blotta 'det kvinnligt förbjudna'. Det handlar om att besattheten att kontrollera kvinnors klädsel ska blekna & dö ut, till vårat jubel. Skillnaden mellan topptvånget & slöjförbudet är inte speciellt stor. På det grunda går det att se att det förstnämnda handlar om hur en kvinnas byst är accepterad i pornografi men inte i park, & det sistnämnda handlar om att kvinnan ses som ett tankelöst mähä; för inte kan det i något fall vara så att hon faktiskt trivs i sin religion eller döljer sig med vilje? En balansgång; lagom är bäst. Lagom är lagligt.

I grund & botten handlar det om att vi har ett problem med det påhittade behovet att samhället 'måste' lägga sig i kvinnors klädsel & kroppar. Rätten att bära slöja bör vara lika självklar som den önskade rätten att bada överkroppsnäckad i badhus utan att forceras att bära bikinitopp. Rätten till min kvinnokropp bör vara lika självklar som männens rätt till sin manskropp - oavsett om jag luftar B-kupan eller omsluter mig i en svart niqab.


JOINA PÅ FACEBOOK: TUTTREVOLUTION.

Inga kommentarer: