fredag 6 september 2013

GRAVEN.

Tuttrevolution ter sig näst intill mer vara en kamp för att förtydliga budskapet - människor tycks ointresserade av att lyssna i sin iver att kritisera - vi har aldrig sagt avsexualisera så vadan hysteri för att vi önskar dämpa hysteri? - samt för att piska revoltörer till aktion bortom like-knappen (som tidigare beklagat). Det förstnämnda kommer att försvåras tusenfalt, det kom jag i afton att förstå då jag såg att ytterligare en grupp är döpt till dess syfte samt revolutionsändelsen, så som tuttrevolution, vilket kommer att innebära att våra grupper kommer att sammanlänkas & misstas vara 'systergrupper' vare sig vi vill det eller inte.

Jag vill det inte då det för mig är av absolut största vikt att Tuttrevolution rör just Tuttrevolution & inte en potpurri av olika politiska frågor: att bry sig om en jämställdhetsfråga är inte detsamma som att en bryr sig om alla eller att en ens är pro jämställdhet på alla plan & min önskan var att Tuttrevolution skulle kunna vara en 'åsiktsmässig fristad' för just åsikten att rättvisa är eftersträvansvärd vad gäller kvinnans rätt att besluta hur hon ska vara klädd - i detta fall avklädd. En kamp för att lyfta bröstens mångfald: som neutrala, erotiska strutar, bebisnärande meloner & vackra beståndsdelar av kropp. En kamp för upphörandet av att reducera kvinnans bröstvårtor till porr. Detta är en kamp som kommer att fortgå även sedan jag nått slutet på denna text vars poäng är att informera om att Tuttrevolution kommer att upphöra som grupp.

Varför upphöra? För att undvika hopmixning med x antal andra kvinnofrågor & för att jag inte är intresserad av det ledarskap som det krävs att jag tar: jag ville organisera likatyckande men jag ville aldrig leda er. Tanken med Tuttrevolution var gemensamt ledarskap med möjlighet till politisk kreativitet.

Hur kan då kampen fortgå? Kampen är större än gruppen Tuttrevolution. Jag kommer fortsatt att engagera mig i frågan bystfrihet & jag uppmanar er gruppmedlemmar att organisera er & skapa någonting - någonting icketitulerat Tuttrevolution fastän syftet må vara detsamma men för mig är det viktigt att ha viss kontroll & kunna stå för sådant som jag kopplas till - tillsammans. Tillsammans kan vi segra, även bortom Tuttrevolution.

Det sista budskapet jag vill delge rör hur att hantera media, en sak som jag har känt är väsentlig att ta upp i & med citeringsfadäser & medias lust för bröstvårtesensationer. Hav i åtanke att media är ett hjälpmedel för att föra fram sitt budskap men att detta verktyg bör hanteras varsamt för att inte drunkna i rubriksmardrömmar. Två små tips som gör en stor skillnad: 1. Om du ställer upp på en intervju, be alltid att få läsa & godkänna citaten/texten. Utan undantag. Ser det fel ut ska du berätta det för journalisten. 2. Akta gamar som bara suktar efter att profitera på nakenheten. Exempelvis var en av våra revoltörer tänkt att delta i ett feminismprogram på TV men då hon inte ville filmas under en aktion - i & med att hon var själv, det hade upplevts märkligt - utan 'bara' erbjöd att ställa upp på en intervju besvarade inte ens hennes kontaktperson på SVT hennes mail om detta. Sådan tits or get the fuck out-attityd är inte vår vän. Tuttrevolution är politik - inte porr.

Denna blogg kommer att finnas kvar, dessa texter bör läsas även i framtiden.

Ta hand om er & strid väl, vänner!


JOINA PÅ FACEBOOK: TUTTREVOLUTION.

2 kommentarer:

Felicia sa...

Tack för ni och denna bloggen funnits! Den ger mig hopp i bittra vardagen. Än ger vi inte upp <3

Anonym sa...

Hej kan inte ni ordna en tuttrevolution i lerumbadets vattenpalats!
Det var en tjej vars tutte råkade titta utan att märka det, alla stod å stirra med ilskna ögon.

Gå dit och revolutionera!!!
Skriv gärna tid å datum när ni skall dit, vill gärna vara med.

Mvh