torsdag 25 november 2010

TILLSAGD.

Sensommarens/höstens undersökningsfråga löd:
HAR DU SOM KVINNA BLIVIT TILLSAGD
DÅ DU GÅTT BARBRÖSTAD DÄR MÄN
GJORT DET UTAN PROBLEM?


Resultat:
9% NEJ
29% JA
61% JAG HAR ALDRIG GJORT DET

Jag kryssade i JA. På badstranden har jag alltid tillåtits att sola bysten, men där är det praxis att det är reko - tack & lov! Det är kärlek att den här kampen inte bedrivs från dystra startpunkten noll.

Det var sommaren 2006 & kalastid.
Tillsammans med kamrater befann jag mig på Augustibuller. Det underbara med festivaler är att tjejer på festivalcampingen tillåts att gå topless precis som killarna, eftersom inställningen är att livet på festival ska vara lite 'wild & crazy', & det är ju så jävla wild med lite kvinnopattar som skumpar runt bland vodkaslattar & lervälling.. Sinnesbilden av en frisläppt kvinna på 00-talet är en kvinna utan bikiniöverdel. Hon hoppar runt lite & ser sådär härligt vaildennkreejsy i lustiga solbrillor & knallrosa läppar. Tuttarna = OK på fest, inte OK i vardagen. Ej heller OK på konsertområdet, skulle det komma att visa sig.

Jag dansade barbröstad in i publikhavet innan Bad Manners skulle kliva på scenen, men stötte snart på patrull i form av en vakt som ansåg att jag var opassande. Runt mig vimlade det av avklädda pojkbringor med blottade bröstvårtor. Det var inte opassande. Det var bara jag som hade en opassande, plågsamt kvinnlig överkropp. Jag lät den gången punkglöden stå åt sidan för att njuta av musiken istället för att argumentera sönder kvällen. Jag ville för allt i världen inte missa ska-hjältarna till förmån för ett rättvisebråk med en ilsk vakt. Istället lånade jag en kompis skinnpaj & knöt den runt mig för att dölja det där fettet som störde så. Jag stod oförstående, förbannad & panikartat påbylsad omgiven av barkroppade skinnskallar & punkarpojkars bröstvårtor med bysten undangömd för att inte provocera lag & ordning.
/Marielle.

HAR DU OCKSÅ EN TEXT DU ÖNSKAR SPRIDA? SKICKA IN DEN TILL TUTTREVOLUTION@LIVE.SE

JOINA: TUTTREVOLUTION.

Inga kommentarer: