onsdag 11 april 2012

UNCOVERED / JORDAN.

»Jordan Matter's Uncovered is a book of portraits & personal statements 
from over 80 brave women, who posed bare-breasted 
for the project in public locations across New York City.«»This amazingly unique celebration of women's breasts
is not only brave & beautiful, but also insightful & inspiring enough  
to make even the most frustrated female excited about her body.«

vacker bok.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Fan vad cool blogg! Jag har så himla länge letat efter någon som ifrågasätter inburandet av kvinnobrösten!

Jag skriver ett reportage i skolan om jämställdhet och undrar om jag får med din blogg som ett exempel? Kanske använda lite citat från bloggen osv? Det vore helt underbart!

Vill definitivt engagera mig i denna revolution!

Mvh
Elin, 18

Anonym sa...

Du säger att ni vill avskaffa sexualiserandet av kvinnobröst, varför? Så vitt jag vet så njuter de flesta kvinnor av det (hell, vissa kan till och med få orgasm endast genom stimulation på bröstvårtorna)och detta gör det väl automatiskt till något som blir sexualiserat?
Om man har känslonerver som reagerar och det leder till sexuell njutning, är det inte rimligt att det sexualiseras? Borde inte revolutionen sträcka sig till klitoris också, som förövrigt har ännu mindre funktion än brösten?

Anonym sa...

Ryggen är en erogen zon för både män och kvinnor, borde vi sexualisera den också då eller?

För övrigt är det väldigt ovanligt att kvinnor kan få orgasm av bröstberöring. Själv känner jag inte ett skit.

Att normalisera de bara tuttarna är genom att skippa bikiniöverdelen tex, är ett jättebra sätt att påbörja en avsexualisering av brösten. Ju fler som visar brösten, desto mindre sexuellt förknippat blir det ju.

Det handlar inte heller bara om just sexualiserandet av brösten, det handlar om att objektifiera hela kvinnan och hennes kropp. Det handlar om att nå ett mål om hundraprocentig jämställdhet och ett samhälle fritt från begränsande genusnormer! Att våra bröst ska behandlas lika är en viktig faktor i någonting stort.

Azze sa...

Ingen vill avskaffa sexualiseringen, utan tvångssexualiseringen. Vi har rätt att bestämma själva vad vi vill göra med våra bröst eftersom det är våra bröst. Spelar ingen roll om de är sexuella eller inte.

TUTTREVOLUTION sa...

Elin:
Absolut! Superuppskattat att du engagerar dig & att du vill ta med oss, givetvis får du det!

Anonym1:
Det är ganska spännande att det är en ruskigt vanligt vanföreställning kring Tuttrevolution att vi skulle arbeta för att avsexualisera den kvinnliga bysten när jag & många fler vid oh så många upprepade tillfällen har sagt att så INTE är fallet samt att det finns texter att läsa som förklarar att så INTE är fallet. Var får ni det ifrån?

Anonym2:
Brösten kommer troligtvis ej att upphöra vara sexuellt förknippade, hela våra kroppar är ju sexuellt förknippade. Även vad som syns & även under 80-talet då topless var på modet sålde tutt-tidningar bra. Men den sexuella HYSTERIN är någonting som jag tror vi klarar oss bra utan..

Azze:
Väl talat!

/Marielle