fredag 29 juni 2012

NINNA I METRO.

Foto från Metro.

Ninna, grym tuttrevoltör & aktiv i badaktioner, deltog nyligen i en intervju för Metro Göteborg. Läs på sidan 4: INGET STÖD HOS DO FÖR BARA BRÖST PÅ BADHUS.

JOINA PÅ FACEBOOK: TUTTREVOLUTION.

4 kommentarer:

Anonym sa...

asså snälla detta var det löjligaste jag varit med om. eran tuttrevolution har ingenting med jämnställdhet att göra , utan snarare att neka män (och homosexuella kvinnor) till sin sexualitet. sexualiteten är en stark drivkraft hos människan och kan inte bara ignoreras. bröst för män är djävligt sexigt, å tur är väl det! det skänker ju extra krydda i sexlivet att känna sig åtrådd och sexig. Visst kan ni gå med bara bröst i simhallen, men det kommer nog inte kännas superbekvämt då ni säkerligen kommer att få oönskade blickar från män ni inte har något intresse av, vilket är helt naturligt. straighta män är attraherade av bröst och det går tyvär inte att ändra på. jag gillar verkligen att ni kämpar för jämnställdhet men lägg eran energi på ett ämne där det faktiskt behövs! mvh miriam

Frida Wigur sa...

Miriam: Om du hade hängt med lite i detta så hade du vetat att ingen tuttrevolontör är ute efter att "avskaffa sexualiteten" på bara bringor varesig den sitter på en man eller en kvinna. Det handlar inte ens om att man ska "få visa tuttarna" utan att man ska som kvinna ha valmöjligheten att kunna gå barbröstad, precis som männen. Aka, jämställdighetskamp.

Vi VET att det kommer att glos och skrikas och kommenteras, ett typiskt nyhetensbehagsyndrom. Sverige har tagit ett stort kliv tillbaka då denna kamp var en naturlig uppenbarelse så sent som på 70-talet.

Det är inte bara bakåtstävande att missunna kvinnor att gå klädda som de vill. Det är fucking uråldrigt.

Dessutom är detta en kamp som inte bara involverar "fläkta brösten perspektivet" utan också en kamp att tona ner den objektifierade sexualsynen på kvinnokroppen och där med förhoppningsvis bidra till ett trevligare och mer jämställt samhälle.

Think Outside The Box

Mio Tholerus sa...

"Han (John Stauffer, jurist på DO) säger dock att de kan komma att ta upp den här typen av ärende i framtiden, beroende på hur många anmälningar som kommer in. - Jag hoppas att vi gör det någon dag. Det är uppenbarligen ett problem."

Där ser man, den här typen av aktioner lönar sig i alla fall! Grymt jobbat Ninna och Tuttrevolution! Nu får vi aldrig ge upp - fler måste besöka badhus, bli tillsagda, bli avvisade, anmäla till DO så är vi på väg. Om det är någon aktion på gång i Stockholmsområdet är jag definitivt på!

//Mio

Alex sa...

Miriam vafan, vet du vad som mer är sexigt? Hår. Läppar. Ben. Varför inte införa burkatvång så att vi män inte kåtar ihjäl oss?