torsdag 5 augusti 2010

SVAR PÅ BREV MED UNDRINGAR OM VAD SOM KOMMER ATT SKE, & OM NÅGONTING ALLS KOMMER ATT SKE.

För att förtydliga Tuttrevolutions framtidssyfte väljer jag att klistra in en del av vad jag svarade på ett brev som damp ner i vår sajberpostlåda:
Det finns mycket att göra även i mindre samhällen i Sverige. Allt från saker som man kan uträtta i sitt hem (debattera frågan på internet, bjuda in medlemmar till Tuttrevolutionsgruppen, författa text till Tuttrevolutions blogg, uppmärksamma & länka i blogginlägg om man har blogg, tipsa politiska bloggar om det hela, maila in förslag på vad som kan göras i större städer &.s.v.). Saker att göra då man rör sig ute (dela ut flyers, spontant ta upp saken med människor, berätta om gruppen för dom man tror är intresserade, sätta upp affischer m.m.).

Jag & min medledare för gruppen har diskuterat allt möjligt som kan göras. Ringa runt samt besöka badhus för att se hur dom reagerar på barbröstade kvinnor & skapa en lista där det framgår vilka badhus som får guldstjärna för att nakna kvinnobröst är accepterade där, ställa politiker mot väggen, kontakta media, anordna aktioner där både män & kvinnor är barbröstade på platser där enbart män får vara det i dagsläget, uppmärksamma människor på vår existens samt sakfråga genom demonstrationer. För flera år sedan hade jag & en väninna idéer till en konstutställning tänkt att påvisa det idiotiska i bröstförbudet. Detta blev aldrig av då, men det är ett ytterligare exempel på någonting som planeras. Det finns oändligt många områden att arbeta med, därför jag uppmanar människor att maila in sina egna förslag för det finns troligtvis saker som vi inte har tänkt på.

Vi tänker absolut inte sitta & hoppas på att alla andra ska göra allting, däremot tycks många hoppas att jag ska göra allting & det är någonting som inte kommer att hända. Jag anser att det tyder på kraftig initiativlöshet om man inbillar sig att jag ska göra allt arbete & dra igång alla projekt enbart för att jag har startat gruppen. Med hjälp av gruppen kan man hitta andra intressenter på samma ort som man själv bor på, kanske kan man då ordna möten för att diskutera vad som kan göras där man bor. Det kan man göra, samt det jag nämner ovan. Anledningen till att jag själv inte har dragit igång någonting än är för att gruppen helt enkelt är för liten. Vad jag & min medledare hittills har fokuserat på har varit att uppmärksamma människor på att vi finns samt samlat in medlemmar. Gruppen startades för några veckor sedan bara så jag tycker att det är fullt naturligt att det är vad som sker just nu: insamling av engagerade & inte kraftfullt agerande. Det är svårt att vara kraftfull om man är fem kvinnor som viftar med tuttarna på gatan. När medlemsantalet blivit större kommer planerna som just nu enbart är planer att förverkligas.

Jag hyser starkt förakt för politiska Facebook-grupper som bara är förlamade grupper där ingenting händer & ingen någonting gör. Jag skapade gruppen för att faktiskt förändra någonting så du behöver inte oroa dig över att jag som skapare inte kommer att göra någonting för att förändra saken. Dom andra medlemmarna kan jag inte tala för men som det är nu så försöker jag ju sålla ut dom som egentligen inte bryr sig utan föredrar politiska grupper där ingenting händer, för att det är den enda formen av politik dom kan hantera - den där dom slipper göra någonting själva.
/Marielle.

HAR DU OCKSÅ EN TEXT DU ÖNSKAR SPRIDA? SKICKA IN DEN TILL TUTTREVOLUTION@LIVE.SE

JOINA: TUTTREVOLUTION.

Inga kommentarer: