onsdag 20 april 2011

FETT FÖRBJUDET.

Text tidigare publicerad i min egen blogg 2008:
 Ponera att din fattigjonsekonomi inte är sådär vacklande att plånkan fräser, morrar efter metalliska slantar & du käkar ½ utgånget nudelpaket om dagen kryddat med flensost & curry du hittat bakom spisen. Ponera att du är en stor modebloggare - reklamrik, kladdig av bananabubblegumcherrytastecandycrap-lipgloss & helt wild & crazy shopaholic. Ponera att du tänker gå på tur på SOUK - söka reda på finaste, frasigaste Beyond Retro-tyllen, inhandla högsta fashionjeansmidjan på Top Shop, smyga undan till en WC & dra en lina vitpudrig kola för att lugna nerverna som gör dig hispig då du är så internetkänd att lågstadiekidz ber om din autograf på svettiga ballar. Ponera då att du inte kan gå på din SOUK-runda om du inte trär på ett moderiktigt munskydd över dina bananabubblegumcherrytastecandy-crap-lipglossläppar, ty allt annat vore aja baja, förargelseväckande vidrigt & fel. Låter det inte jävligt dumt?

Din artificiellt glansiga plutmun måste döljas för allmänheten då den kan väcka åtrå, avund & avsky. Heterosexuella mäns erotiska lustar triggas av barnförbjudna tankar på att låta dina läppar omsluta deras pissiga ollon, flatbrudar tappar skärpan på vad än dom gör då deras fantasier vandrar iväg till dina heta kyssar. Dessa vill bevara det mystiska, porriga & pirriga din käft skapar. Det blir deras villkor istället för dina, deras önskemål som styr din klädsel & frihet. Du placerar munskyddet över kletläpparna & förbannar att det inte är för att du vill matcha det med dina röda lackpumps du under morgonen bloggade om & beskrev som "härlikt hallon röda", utan för att du måste & du måste utan rimlig logik. Du tycker att det är jävligt dumt.

I IKEA-riket, mellanmjölkens janteälskande lagomland Sverige, spottar vi gladeligen loskor av vämjelse, med lust & glädje, på karlslokar som är anhängare av den dammiga Koranen & tvingar sina kära damer att dölja sina sirapsblanka svall med tygsjok i sobert svart eller hysteriskt 80-talsfuckat. Du accepterar inte hur männen kan kräva ett sådant maktbehov att dom styr över 'sina' kvinnors kroppar & klädsel, frihet & leverne. Förstår inte hur kvinnorna kan nedlåta sig till att kontrolleras med hänvisning till att deras kalufser är sexuella & att män inte kan styra sina djuriska lustar då dessa lockar virvlar i den fisljumma vinden - du förstår inte hur männen inte kan ryta ifrån våldsamt då dom degraderas från att vara människor med tankekababla hjärnor till att vara kåtdjur enbart drivna av pulserande, blodfylld kuk. Du tycker att det är jävligt dumt.

Men du tar snällt på dig din palmprydda bikinitopp över dina gräddvita bullar, din vintagebehandlade Rolling Stones-top för att dölja dom fylliga bronzertäckta behagen, dina neonmålade nagelfingertoppar låter du placeras över farligt & distraherande utåtpekande bröstvårtor då din topp trillar av & karl, kvinna eller Kodak-kamera dyker upp - eller så står du i din blottande ensamhet & skäms. Kanske är det gott så för dig, kanske trivs du med reglerna samt hemlighetsmakeriet dina fläskkullar bringar, men vill du inte själv kunna välja eller föredrar du att valfriheten är stulen från dig? Dig som tös är den bestulen, & det finns ingen skillnad jämfört med till tvångs dolda arabsvall eller hemliga läppar - logiken är lika borttrollad & du som flickefödd ska gömma undan boobsen från omvärlden. I en Koranen-kultur kunde det ha varit din nyblonderade platinapage & i en fiktiv värld dina Marilyn Monroe-röda läppar som var förbjudna i samhället - råkar bara ha blivit så att det är just dina nappar som är kriminaliserade här i västvärlden, bl.a.

Det är förtryck, & jag tycker att det är jävligt dumt.
/Marielle.

HAR DU OCKSÅ EN TEXT DU ÖNSKAR SPRIDA? SKICKA IN DEN TILL TUTTREVOLUTION@LIVE.SE

1 kommentar:

Billy sa...

Minns när jag försökte förklara för min svärmor och hennes mamma varför jag tycker att även kvinnor borde få gå barbröstade. Började säga "bröst är inte sexuella", avbröts snabbt av ett "för dig nä!". Hann aldrig förklara att det jag menade är att bröst egentligen inte är en del av den sexuella akten, utan ett redskap för att ge näring till våra barn. Att vi därför måste täcka dem är helt idiotiskt.

Ingen tanke från deras håll om hur det kan komma sig att bröst är så förknippat med sex. Inte en tanke på att det kan vara ett resultat av att vi täcker dem, gör det till ett tabu, istället för tvärtom.

Och så de som menar att de ju inte vill se några feta gamla tanters äckliga tuttar. Men feta gamla mäns manboobs går visst helt bra. Där är det inga protester. Det är okej, för de är ju män.

Men jag är inte annorlunda, egentligen. Jag står själv och svettas i tröja på sommaren, hejar bara lite tyst på de som vill förändra. Gör ingenting själv.