söndag 6 februari 2011

AMERICAN APPAREL.

http://1.bp.blogspot.com/_Kwi0u9439fg/TU7nZmFSdpI/AAAAAAAAAD8/Og1MANFMKto/s1600/TUTTREVOLUTION%2Bllllll%2BAmerican%2BApparel.jpg

Till skillnad från ASOS.com suddar inte basmärket American Apparel bort delar från kvinnors kroppar [MODELL & MISSFOSTER.]. Detta ska dom ha jubel för!

Här får dom det: *JUBEL*
/Marielle.

HAR DU OCKSÅ EN TEXT DU ÖNSKAR SPRIDA? SKICKA IN DEN TILL TUTTREVOLUTION@LIVE.SE

JOINA: TUTTREVOLUTION.

5 kommentarer:

MKJ sa...

Fast nog inser du att detta inte är någon moralisk ståndpunkt från AAs sida, utan helt enkelt ett sätt att få uppmärksamhet och sälja genom sex. Med andra ord nyttjar de, för egen vinning, just den sexualisering av bröst som du själv menar är förtryckande.

jonas sa...

Håller med MKJ, AA marknadsför sig på samma sätt som många andra klädesföretag, med objektifierande bilder av kvinnor. Bakom en falsk fasad av upprorisk don't-give-a-fuck-attityd och hipster-konstnärliga kamerafilter bidrar de, på samma sätt som exempelvis H&M, till accepterandet av kvinnokroppen som ett tvångssexualiserat objekt.

Det värsta är att de godtrogna kunderna godtar hela resonemanget som en hyllning till den fria kvinnan. Terry Richardson och hans likar ska fan i mig hängas högt den dag revolutionen kommer.

TUTTREVOLUTION sa...

MKJ:
Jag vet att det förmodligen inte ärnågon moralisk ståndpunkt men jag uppskattar ändå tilltaget då jag tycker att dom brukar uppvisa kvinnans byst på ett casual vis, om än inte totalt asexuell. Av vad jag har sett, & av hur jag uppfattar det.

Sexualisering (dock sexualisering bortom sammanhang!) av bröst ser jag inte som ett problem & för mig går det då heller ej emot mina åsikter om någon säljer på brösts sexuella laddning.

jonas:
Jag ser inte bröst i kvasisexuella sammanhang i reklam eller dylikt som boven i dramat utan ickemedvetenheten om den attityd sådant kan bidra till, & att den attityden styr att bröst är förargelseväckande om dessa INTE uppvisas i sexuell kontext.

Jag föredrar att attackera attityder snarare än sådant som må nära dom, för att förbjuda eller hata på sådant som i sig inte behöver vara farligt är i mina ögon att kringgå det verkliga problemet: attityderna i sig. Allt börjar i hjärnan.

Är dock väl medveten om att AA tycker om att sälja på kåthet men enligt mig är det inte fel.

/Marielle

radiostyrd helikopter sa...

intresseklubben antecknar. :)

vilken nyanserad och liberal åsikt du har.. Tänk att man kan tycka så mkt om så lite innehåll/obetydlig fråga?! :)

TUTTREVOLUTION sa...

Tid är dyrbar, ägna din tid åt sådant du finner intressant & betydligt. Du har min tillåtelse.

/Marielle