onsdag 2 februari 2011

DRAMAT OM MIRANDA KERR & HENNES OBEHAGLIGA AMNINGSFOTO. II

Del II i aktuella debatten om offentlig amning, en debatt igångkickad av Miranda Kerrs twittrade amningsfoto. Jag publicerar kommentarer från en artikel på Aftonbladet.se.


http://3.bp.blogspot.com/_Kwi0u9439fg/TUjYxnv671I/AAAAAAAAACg/1wccpGqqFzw/s1600/TUTTREVOLUTION%2Bllllll%2BMirandra%2BKerr%252C%2BStrandfoto..jpg
Miranda arbetar som underklädesmodell & plåtas ständigt lätt avstrippad, vilket väcker desto färre negativa reaktioner.

Inflyttaren
Amma precis så som ni själva känner för att göra! Naturligt och fint, nästa generation skall växa till sig och ta över. Ingen lär ska dö av "passiv amning". Det finns värre saker där det inte hjälper att vända bort blicken!

Jag
Inflyttaren inflikar här någonting väsentligt, även om det inte sägs rätt ut & nödvändigtvis inte är vad h*n menar men jag tolkar det som så; människor röker sitt nikotin till höger & vänster, kors & tvärs. Att påpeka; många rökare är otroligt hänsynsfulla & förstår att människor kan ha problem med allergi eller doften, men det är även hemskt vanligt att rökare anser att dom minsann inte ska anpassa sitt rökande efter andra människors upplevelser av att störa sig på bolmandet.

Personligen är jag mycket känslig för cigarettrök & kan må ruggigt illa av doften, men för den delen tycker jag ändå inte att människan som går framför mig & röker sin cigg tvunget ska fimpa den eller springa bort till en gränd & puffa i skam & ensamhet. Det är mitt problem & jag får helt enkelt byta trottoar eller - vilket jag allt som oftast gör - öka takten & ila förbi tobaksstanken. Passiv amning framkallar varken starka dofter, allergier eller skador på kroppen. Däremot kan det framkalla vildare antireaktioner än vad passiv rökning på stan gör.

-Messerschmitt
Naturligt eller inte, det kvittar. Man ska inte smutskastas för att göra något sådant offentligt. Mår man dåligt av att se andra uppträda (inom lagens gränser) på ett sätt som man själv inte tycker är normalt så ska man sticka ut sina ögon. Rättigheterr ska ALLTID väga tyngre än skyldigheter när det kommer till moral och etik.

Motströms
Larvigt! Vi är djur, vi äter, har sex, och utför andra naturliga behov. Vill du inte se, titta åt ett annat håll.

tlapka
är vi djur?!jag trodde att vi är homo sapiens....

Jag
Enda anledningen till att jag tog med denna var för att tlapka är rolig & gör mig skrattig. Det är hälsosamt att skratta, så tänkte bjuda på det till er med. Så snäll är jag.

Roffan2
På Internet ser man massor av människor som kramas ,pussas, är nakna och mycket, mycket annat. Ingen reagerar på det med en ammande kvinna verkar vara äckligt eller frånstötande. Konstigt?

lotta61
Om barnet behöver ammas så antingen GÅ HEM eller GÅ IN PÅ TOA. Ganska självklart att inte sitta och amma offentligt på restauranger eller liknande. Det är äckligt.

Jag
En kvinna med ett litet barn bör alltså aldrig gå utanför dörren annat än för mycket korta ärenden till den lokala kiosken, alternativt på tre röda hitta en ledig & existerande (är snålt av dom i Sverige) offentlig toalett för att sedan sitta där i bajsoset & amma i en en kvart eller sisådär 60 minuter?

Zedh
Det här debatten visar att kvinnokroppen är enormt sexualiserad även vid tillfällen då syftet inte alls är ens inärheten av sex. Slöja, burka, amning, kroppsbehåring, plastikoperationer etc. Kvinnokroppen är ett slagfält. Medans mannens kropp får vara i stort sett anonym.

Ravenna
Det handlar ju inte om sexualisering, utan om helt vanligt hyfs. Jag är heterosexuell kvinna och blir verkligen inte vare sig sexuellt upphetsad eller störd av att kvinnor visar brösten, men jag blir störd om kvinnor hinkar upp droppande bröst på matbordet. På ungefär samma sätt som det inte är en sexualiseringsgrej att jag inte vill att killar pinkar rätt ut över torget, utan vänder sig mot en vägg eller buske. Dels är det en hygiengrej - det känns inte fräscht att behöva titta på ett par droppande uppsvullna bröst när man ska äta, och dels är det en respektgrej - man uträttar kroppsfunktioner privat om möjligt, annars diskret.

Jag
Att reagera med anledning av sexualiseringen av kvinnokroppen handlar inte alltid om att reaktionen är sexuell upphetsning. Reaktionen kan ta sig uttryck i ilska, irritation, obehag & att för allt i världen vilja få bort det sexualiserade från ett asexuellt sammanhang. Självklart kan det finnas andra anledningar än just sexualiseringen, som får någon att reagera. Tycker man av någon anledning att mjölkdroppar från bröst är väldigt äckligt så, ja, då tycker man det men att vilja att världen anpassas efter ens konstiga nojor är märkligt. Ja, det är en konstig noja. Det är ditt problem.

Att likställa en moder som ammar sitt barn med någon som ställer sig & pissar framför en håller inte till fullo med anledning av att urin kan stinka rejält & leda till blöta pölar som andra måste väja för, samt att handlingen inkluderar ett könsorgan & några sådana klarar majoriteten människor inte av att se på stan oavsett om könet tillhör en man eller kvinna. Det är för mycket för en mänsklig arm själ.

disadot
"-Jag får titta var jag vill och vill inte bli tvingad att se mjölktyngda bröst mitt i maten" Det låter lite grann som debatten om porrkanaler. "- Jag vill inte tvingas se sådana program!" Och jag undrar varje gång..varför byter dom inte kanal!??!?!, Det gör jag..om jag ens är vaken så sent!! Ungefär som med dom som äcklas av ammande kvinnor..Men titta åt ett annat håll då!!!!

MollyDoll
Om hon hade varit i bara bikini och utan barn på bilden så skulle ingen ha reagerat trots att hon visat mer bar hud och mer av sina bröst än vad hon gör nu. Nu är hon fullt påklädd, visar liiiite bar hud och ett barn som ammas och plötsligt är det något fult??? Jag har lite svårt för den dubbelmoralen...

Hasse U
Är det inte märkligt att ett samhälle som är fullständigt översvämmat av bilder på sex och nakna kvinnor kan gå i spinn när en mor ammar sitt barn? Personligen tycker jag detr fin vackert och naturligt ut.

Atraxi
Ammande föräldrar har rätt att vistas utanför hemmet utan att bli dömda av samhället. Men går du på t.ex. restaurang så kan det vara människor som tar illa vid sig av det. Precis som det är ohyfsat med barn som skriker eller kladdar ner. Eller folk som hostar och snyter sig, tuggar med öppen mun, bråkar, svär eller pratar högljutt. Det är också otrevligt med folk som är alldeles för snåla, eller folk med så korta kjolar eller låga byxor att de sitter direkt på underkläderna. Men till viss del är helt enkelt så att man får acceptera människors ohyfs, annars är det säkrast att själv stanna hemma! Och vad det gäller bilden så den ju helt anständig. Folk är väl så avtrubbade att de pressar sig till att hitta sexuella anspelningar överallt.

hurdhur
Inte undra på att världen går åt helvete, när människor inte klara av att se en mamma amma sin baby. Jag ser hellre det än nån som blir nedslagen ,spyr , kissar ,skiter ,smäller av rapar,, fiser, skriker mm offentligt. miljon gånger hellre..............

poposcha
Att bajsa är också naturligt och vackert, tycker jag. men jag gör det på toaletten för andra delar inte min åsikt. tänk va?

Jag
Grattis till att du tycker att det är vackert att bajsa, då får du förhoppningsvis många vackra stunder med dig själv & dina bruna korvar! Jag är dock ytterst tveksam till om detta argument håller. Ja, ärligt talat önskar jag faktiskt att såga det totalt. Kakka är skitigt, bakteriefrodandes, luktar skit, smutsar ner &.. kan du säga detsamma om amning?

Bajs Korv
antingen vill tjejer som ammar offentligt visa brösten eller så vill dom "skryta" för att man har en unge! Vidrigt o äckligt

Jag
För dom vill ju absolut inte mata sina hungriga, bölande barn. Alla offentligt ammande morsor är enträgna exhibitionister som vill att så många som möjligt ska se deras mjölkfyllda byst & välskapta unge som dom minsann har klämt ut ur den gapande vaginan. Gärna ska människor ge dom tummen upp, säga "Kredd till dig & dina fantastiska bröst!" & fråga "Hur fick du ett så lyckat barn som är så duktig på att suga tutte?" Då är den ammande mamman toppennöjd.

Nomman
Hur tänker folk? Ska mammor och barn ska stanna inomhus det första året av barnets liv så att folk ska slippa se när det äter? Löjligt. Prova att skaffa barn så märker ni kanske att när ett barn säger "nu" betyder det "nu" - inte "vänta i 25 minuter tills du hittar ett schyst ställe att amma där pryda töntar inte ser oss."

ahmedwehbe
Mm det är en ful kvinna då kan det bli problem. Om det är en vacker kvinna då får hon gärna dela med sig mjölken också


Jag
Inga kommentarer.
/Marielle.

HAR DU OCKSÅ EN TEXT DU ÖNSKAR SPRIDA? SKICKA IN DEN TILL TUTTREVOLUTION@LIVE.SE

JOINA: TUTTREVOLUTION.

4 kommentarer:

Candy sa...

Jag blir så himla... nedtyngd, av kommentarer av typen att det är okej om det är en snygg kvinna, men inte en ful. Det bevisar dock bara ännu mer varför Tuttrevolution är en så jävla nödvändig grej- folk tvångssexualiserar bröst hit & dit. Är det en snygg kvinna är det sexigt oavsett vad ändamålet är & då är det okej (fast till en viss gräns förstås, blir det för sexuellt anspelande oavsett det verkligen är syftet eller bara folks tolkning, vill somliga gärna flytta det sexuella någon annanstans för det är ju inte ANSTÄNDIGT eller RESPEKTFULLT att tvinga på andra sex så där!), är det en ful kvinna är det inte alls lika okej för folk vill inte se ett par fula tuttar i kombination med ett fult ansikte... finns ju inget att bli kåt över då.

SUCK!

Sen den här kommentaren från Bajs Korv... är människan seriös? Jag hoppas inte det, men misstänker att så kan vara fallet p.g.a. den uppmärksamhet denna bild fått & de sociala konventioner många tycks följa. Bajs Korv är ju knappast ensam med sitt resonemang att offentligt ammande kvinnor bara vill visa upp sina bröst eller skryta med att de har en unge. Undrar bara vad som skulle hända om de tänkte till ett slag, alltså, liksom, längre än deras omedelbara slutsatser? För det kan ju absolut inte vara så att ungen är hungrig & behöver mat punkt nu?

Fattar folk inte att små bebisar har matbehov precis som alla andra & att det kanske är så att man är tvungen att amma sin unge på den där restaurangen där de sitter & intar sin smarriga pizza? Restaurangen kanske inte har en toalett, & även om den har en sådan så är det inte så jävla säkert att man har lust att sitta där i bajsoset precis som du skriver. Själv tycker jag att bajs nog är snäppet värre än ammande bröst. Även om det också är naturligt, men det LUKTAR ju ofta. Det är kladdigt också. Amning luktar inte nämnvärt.

Fattar heller inte varför folk inte kan fatta att det är de själva som har problem. Som sagt, så kan jag tycka själva grejen med smaskandet vid amning är äckligt (ifall jag sitter nära alltså, annars hör jag det inte) för att jag ogillar ljudet- precis som jag kan anse att folk som smaskar med munnen öppen frambringar ett ljud jag inte vill lyssna till för att det äcklar mig. Jag har överhuvudtaget problem med ganska många beteenden, ljud & syner på restaurang, men jag fattar ju att JAG har problemet & att jag inte kan kräva att alla ska rätta sig efter mig, speciellt eftersom vissa problem även är sådana som av allmänheten anses som konstiga & ovanliga skulle det ju vara mycket märkligt om jag kräver att ett problem som jag & ett fåtal andra människor har ska ligga till grund för att förbjuda det stora antal människor som innefattar detta problem att äta på restaurangen.

T.ex. fula människor. Det finns ganska många fula människor. Men jag tror att det är få som har ett problem med att äta bland dessa. Ska jag kräva att alla fula stannar hemma (& vem ska avgöra vem som är tillräckligt snygg för att käka på restaurangen) bara för att jag & ett fåtal andra störs av det? Eh, håller inte. Nu tycker jag förvisso inte att huruvida det bör lagstiftas om/dömas ut/etc. styrs av hur många som störs av det; t.ex. amning verkar ju många störas av (även jag kan störas av delar av det, som sagt, smaskandet) men inte fan tycker jag att man ska köra ut ammande kvinnor för det eller förbjuda offentlig amning. Det är bara löjligt.

Tycker dock att amningsrummen som finns i vissa gallerior är en god idé. De mammor som vill ha det, får lugn & ro för sina bebisar när de ska matas, & de pryda typerna slipper se ett hiskeligt mjölkdrypande bröst. Jag undrar bara vad som händer om man inte går till amningsrummet- blir man utkörd ur gallerian då?

TUTTREVOLUTION sa...

Många tycks verkligen uppröras över om det annars så sexuella presenteras på ett - för dom - asexuellt sätt. En ful kvinna med ful byst & tänk om hon även har ett ammande barn med sig mitt i allt det där. Så fruktansvärt ickesexuellt & därmed FEL.

Bajs Korv fick jag oseriösa vibbar av men valde att ändå behandla människan seriöst.. men vad h*n skrev var nästan lite FÖR dumt för att ta på allvar även om man har hört det även på andra håll.

Ja, amningsrum är superbra! Mammor på språng ska få amma undertiden dom tar sig fram på sina shoppingrundor, men många vill nog amma sitt barn i lugn & ro & speciella rum för det är då utmärkt.
/Marielle.

Thomp@ sa...

Man blir så trött av kommentarer som "att bajsa är också naturligt men det gör jag på toaletten". So? Ska allt "naturligt" göras på toaletten? Att andas är naturligt, går Bajs Korv på toa för att göra det med? Hur poppis blir det ifall varje toalett blir upptagen i 30-60 minuter av varje ammande mamma?
Visst - det kan ammas på olika vis och man behöver kanske inte slänga fram tutten först och sedan plocka fram amningsfilen, börja plocka upp barnet och klä av det overaller och grejer innan man väl börjar amma, men med lite planering så behöver man knappt märka skillnad på en matning eller en tröstning om man inte hänger över axeln för att tvunget se lite bröst och känna sig kränkt.

alice sa...

jag blir så fantastiskt stolt och imponerad av dig att jag vet inte var jag ska ta vägen! detta + du är sååå häftig(t)!!!! wow.

keep going!